Werken aan je relatie

Omdat een goede relatie aandacht vergt.

Veel mensen die een relatie hebben, onderhouden deze niet of nauwelijks. Na de verliefdheidsfasen ontstaan er allerlei patronen en gewoonten. Deze ontwikkelen zich vaak spontaan en aan de hand van datgene wat je gewend bent. Na verloop van tijd gaan deze gevormde automatismen zich wreken: er ontstaan conflicten, verwijdering tussen de partners is voelbaar, er wordt minder met elkaar gedeeld en de behoefte om weer activiteiten voor jezelf te gaan doen wordt voelbaar.

Aan je relatie werken is iets wat nog niet zo gangbaar is. Toch is werken aan je relatie noodzakelijk. Een relatie heeft onderhoud nodig. De relatie moet soms worden opgepoetst. De onderdelen van de relatie moeten misschien wel worden vervangen, in ieder geval zullen ze gecontroleerd moeten worden.

Werken aan je relatie doe je niet zomaar. Dit vereist een continue aandacht voor elkaar en voor de relatie. En dat schiet er juist vaak bij in. Veel mensen zijn in deze tijd erg druk en ervaren dat ze weinig tijd hebben. Aan je relatie werken schiet er dan juist bij in. En dat is jammer.

Als je niet aan je relatie werkt, leidt dit op den duur tot afstand. Het leidt tot frictie en er ontstaan mogelijk conflicten. Vroeg of laat lopen partners het risico om verliefd op iemand anders te worden. Kortom, als je niet aan je relatie werkt ontwikkelt de relatie zich een kant op die je eigenlijk niet wilt.

Werken aan je relatie is noodzakelijk om de relatie de nodige voeding te bieden. Het blijkt lastig te zijn om daar zelf aandacht aan te hebben. Aan je relatie werken kun je doen met behulp van een relatietherapeut. De relatietherapeuten binnen JanssenGestalt in Breda begeleiden je graag daarbij.

Als je een afspraak wilt maken voor een intakegesprek, neem contact met ons op via het contactformulier, email info@janssengestalt.nl of telefoon via nummer 06 11368222.

Uw naam*

Uw E-mail*

Telefoonnummer *

Uw bericht

Neem onderstaande code over:
captcha

Vul hier de code in: