Relatie redden

Hoe red ik mijn relatie?

Veel mensen vragen zich bij relatieproblemen het volgende af: ‘Hoe red ik mijn relatie?’ Dit is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Je relatie redden is niet altijd een gemakkelijke opgave. Het heeft vaak jaren geduurd voordat mensen hulp inschakelen van een relatietherapeut. Mensen zeggen vaak dat ze het al veel eerder hadden willen doen, maar dat het er nooit is van gekomen of dat de partner er niet aan toe was om hulp in te schakelen van een relatietherapeut.

Als mensen eenmaal de stap hebben gemaakt om hulp in te schakelen, willen ze vaak tips. Vaak denken mensen dat een relatie redden gepaard gaat met allerlei tips en trucs: als die maar opvolgt, dan komt het wel goed. Relatie redden tips werken vaak alleen op de korte termijn. Je relatie redden lukt naar mijn idee alleen als je eerst werkt aan het veilig maken van de relatie. Vervolgens is het belangrijk zicht te krijgen op de negatieve patronen of vicieuze cirkels waar een paar steeds in terecht komt. Daarna is het belangrijk om deze patronen tijdig te stoppen. In een veilige relatie is het dan mogelijk om met elkaar te praten over de punten waarin je wordt getriggerd en kun je in gesprek gaan over mogelijke pijnlijke en lastige kwesties. Uiteindelijk is het mogelijk om je verlangens kenbaar aan je partner kenbaar te maken. Op dit manier zul je merken dat de verbondenheid terug kan komen en dat de liefde weer kan stromen.

Als je tóch relatie redden tips wilt, dan is het belangrijk om: bij ruzies een time-out te nemen en even uit elkaar te gaan, om te beseffen dat de ander je in het algemeen niet bewust pijn wilt doen, vertel af en toe iets positiefs over elkaar en maak tijd voor elkaar. Regel een oppas voor de kinderen en ga eens een avondje, dag of weekend samen op pad.

Je relatie redden doe je vooral door tijd en aandacht voor elkaar te nemen, en, als je er samen niet in uitkomt, de hulp van een relatietherapeut of relatiecoach in te schakelen. Bij JanssenGestalt in Breda ben je voor relatietherapie aan het goede adres.

Wil je meer informatie, bel of mail ons dan, of vul het onderstaande contactformulier in.

Uw naam*

Uw E-mail*

Telefoonnummer *

Uw bericht

Neem onderstaande code over:
captcha

Vul hier de code in: